Chat with us, powered by LiveChat
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
×
 

Категории

АКТУАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Как да се грижим за прахосмукачката робот?

Вашият дом може да бъде изпълнен с десетки интелигентни устройства, но способността на прахосмукачката робот действително да се движи из къщата я прави малко по-специална от останалите. Така много бързо тя може да се превърне в ценна част от вашето семейство.  Тя е почти като домашен любимец, който почиства дома ви, и е лесно да създадете връзка с нея, особено ако сте от хората, които не обичат обикновените прахосмукачки. Но като всеки домашен любимец, трябва да се грижите за него по правилния начин, за да сте сигурни, че ще бъде до вас дълго време.

Но какво можете да направите като човешко същество, за да накарате робота да се чувства добре и да работи още по-добре?


Следете работата му

Знаем, знаем. Най-големият плюс на това да имате прахосмукачка робот е фактът, че той може да почиства пода без никаква намеса от ваша страна. Контрапункт: защо бихте позволили на някакъв въртящ се робот свободно да се разхожда в дома ви?

Вашият дом е построен за големи възрастни човешки същества и често е персонализиран от вас, за да побере или домашни любимци, или бебета. По този случай трябва да следите своята прахосмукачка робот, за да се уверите, че  няма да попадне в беда, поне в началото.

Не е нужно да вървите след  него като загрижен  родител, но трябва да го контролирате от време на време. Вижте как се справя, кои места го затрудняват, както и дали не издава странен звук - често при засмукване на найлочне или по-голям боклук, той не може да попадне в контейнера и се заплита в четката, тогава звука става доста по-различен и със сигурност ще ви направи впечатление.

След като използвате уреда известно време, ще разберете какви предмети му пречат и съответно ще може да подготвите апартамента си, за да може да го оставяте и сам, без надзор. 

 

Почиствайте редовно контейнера за боклук

Другото, което трябва да правите, ако искате прахосмукачката ви робот да се чувства добре в дома ви, е да почиствате редовно контейнера за боклук.  Това е най-грубата част от притежаването на прахосмукачка робот, особено след като повечето имат малки контейнери, които трябва често да бъдат почиствани.  Почистете добре контейнера за боклук, като се отървете от всички боклуци и прах. Дори можете да проверите ръководството си, за да видите дали можете да поставите контейнера в съдомиялната машина.

Прахосмукачките роботи са склонни да използват сензори, за да ви кажат кога кофата е пълна. Неправилно почистеното кошче може да обърка сензорите, което ще повлияе на способността на робота да почиства правилно.  


Внимавайте с кабелите

Ясно е, че на всеки му се иска да пусне прахосмукачката робот и просто да се надява, че тя ще почисти дома с лекота. Но реалността е друга. Има някои неща, които трябва да направите, преди да позволите на почистващия си приятел да вилнее из къщата ви.

Първо, погрижете се по пода да няма кабели. Те са най-големият враг на прахосмукачката робот. Те са това, което може да създаде най-големи проблеми при почистването.  След това, убедете се че по пода няма никакви малки неща, които робота лесно да може да засмуче.  Така ще улесните както него, така и себе си. Заслужава си.


Редовно проверявайте почистващите четки

Вашата прахосмукачка робот е създадена, за да обикаля под и около мебелите, за да засмуква мръсотия от всички тези места, които вие не сте успели да почистите  в продължение на години. Тези места са мръсни и никога не знаете какво може да се крие там.

Ето защо е добре да проверявате прахосмукачката робот редовно, за сте сигурни, че всичко е наред. Фокусирайте се върху основната почистваща четка, защото  тя е най-застрашена. В нея могат да се заплетат всякакви косми, конци, боклуци и всякакви други, а това ще и попречи да работи правилно.  Редовната проверка ще ви спести много време и усилия.


Не го вдигайте от земята докато работи

Случвало ли ви се е някога да виждате бебе, което лази по земята, а когато го вдигнете от пода да започне да плаче? Е, нещо подобно ще се случи и с прахосмукачката ви робот, ако решите, че искате да я преместите докато почиства. Търпението е ваш приятел в случая и няма да сгрешите, ако го оставите да се справи сам. Ако все пак решите, че няма как да не  се намесите, изключете го първо и след това действайте.