Chat with us, powered by LiveChat
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
×
 

Категории

АКТУАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Как да изберем кафемашина за дома?

Отдавна мечтаете за хубава кафемашина и вече проучвате пазара. Кои са основните характеристики, с  които трябва да се съобразите, когато избирате?

 

На първо място не стои въпросът за цената. Не оставяйте бюджетът да е водещ. Първият въпрос, който трябва да си зададете е Какво точно искам? – дали кафе автомат, еспресо машина, уред за шварц кафе или друго? Изборът на вид кафе, който обичате ще ви ориентира и за цената, която трябва да платите.

 

В тази статия ще разгледаме спецификите при избора на кафе автомат. След като веднъж сте решили, че искате този вид машина, пред вас стоят още много въпроси.

 

При избора си се съобразете колко време отнема на машината да направи кафе. Ако си пускате по 1 кафе в неделя сутрин у дома, имате възможност да почакате 5 минути за неговата направа. Но ако избирате уред за вашия офис, дали ще разполагате със същото време?

 

Друга променлива, която може да се окаже определяща е типът на мелачката. Някои брандове рекламират машините си заради керамичните им тихи мелачки. Дали са по-безшумни всъщност зависи от модела на конкретната машина. Освен това керамичните мелачки не са толкова устойчиви, колкото металните. Ако сред зрънцата кафе, които ще сипете е попаднало камъче, то ще сложи край на живота на вашата керамична мелачка, докато металната ще продължи да функционира, дори и да бъде наранена. Освен това, керамичните мелачки са по-скъпи като резервни части. Цените на резервните части и консумативите са също важна част от покупката на кафе автомат.

 

Какво кафе възнамерявате да използвате? Има машини, които не могат да извлекат максимално от вкуса на кафето. Когато избирате своята машина, потърсете място, където можете да я тествате с различни вкусове кафе. Ние от coffespot.bg предлагаме безплатен тест на машини за офиса, а отскоро имаме и дегустационен център, където можете да се уверите в предимствата на някои от машините, които предлагаме. Не се колебайте да се възползвате от която и да е от двете възможности.

 

Освен всичко изброено, съобразете и гаранционните условия, условията за доставка и поддръжка. Това е уред, който дълго време ще ви доставя удоволствие вбъдеще – осигурете си спокойната му екплоатация.

 

Разбира се, цената е важна. Помислете за какъв период напред ще ползвате машината, колко често, каква ще е цената на кафето, което ще пиете. Всички тези променливи са част от елемента „цена”.  Изберете надежден производител, потърсете ревюта и мнения на други потребители.

 

На финала, ето 2 неща, с които ДА НЕ съобразявате покупката си на кафе автомат – дизайнът и размерът. Често избираме уред според малкото местенце на плота, което сме оставили след ремонта на кухнята, или съобразявайки се с дизайна и цвета на микровълновата фурна. Кафемашината е уред със собствен принос за нашето ежедневие. Сутрините ни започват с чаша кафе, а често то е и единствено за деня. Цялото ни настроение и енергичност може да зависи от тази чаша кафе. Наистина ли е важно машината да е широка 20 см или да си отива с цвета на горните ви кухненски шкафчета?